Alkolukon asennukset ja kalibroinnit

Myymme, asennamme ja kalibroimme lakisääteiset Alkolukot. Dignitan AL-100 alkolukko on Trafin hyväksymä alkolukko valvottuun ajo-oikeuteen. Tarjoamme laitteen kiinteällä kuukausimaksulla, joten sinun ei tarvitse investoida alkolukkoon suuria summia kerralla.

VUOKRAA ALKOLUKKO TÄSTÄ

MITÄ ALKOLUKKO? 

Alkolukko on ajoneuvoon asennettava käynnistyksenestolaite, joka toimii alkometrin lailla. Alkolukko aktivoituu, kun ajoneuvoon kytketään virta päälle. Se mittaa kuljettajan uloshengityksen alkoholipitoisuuden ja sallii ajoneuvon käynnistyksen, jos lukema on hyväksytty. Laite opastaa käyttäjäänsä ja ohjausyksikkö tallentaa tapahtumat, joita voidaan tarvittaessa tarkastaa huollon yhteydessä. Tapahtumien tallennus myös paljastaa mahdolliset laitteen manipulointiyritykset. 

MIKSI ALKOLUKKO?

Alkolukko on tehokas rattijuopumuksen ennaltaehkäisykeino. Auto ei käynnisty, jos kuljettajalla on alkoholia veressä. Alkolukko vaatii myös satunnaisia puhalluksia ajon aikana. Alkolukko ei sammuta käynnissä olevaa moottoria, mutta auton äänimerkki kytkeytyy päälle, jos ajonaikaista puhallusta ei anneta säädetyssä ajassa tai sallittu alkoholipitoisuus ylittyy. 

KÄYTTÖ VOI OLLA VALVOTTUA TAI VAPAAEHTOISTA

Valvottua ajo-oikeutta voi pyytää poliisilta tai viimeistään rattijuopumusasian käsittelyn yhteydessä tuomioistuimelta. Poliisi antaa tarvittaessa lisätietoja alkolukkoajokortin hakemisesta.  Tässä toimenpiteet pähkinänkuoressa:

1. Hae valvottua ajo-oikeutta poliisilta.

2. Hanki todistus lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön luona käydystä keskustelusta (päihteiden käyttö). Todistus keskustelusta toimitetaan ajokorttihakemuksen liitteenä poliisille.

3. Alkolukon vuokrahakemuksen täyttäminen ja palauttaminen. Tässä yhteydessä sovimme tarkemmin myös tarkemmin asennusajan ja paikan.

4. Alkolukon asennus ja auton muutoskatsastus.

5. Valvottu ajo-oikeus alkaa, kun poliisi luovuttaa valvottavalle väliaikaisen ajokortin. Tuomioistuin vahvistaa valvotun ajo-oikeuden osaksi tuomiota sekä päättää valvotun ajo-oikeuden pituuden.

Kun valvottu ajo-oikeus päättyy, alkolukko suositellaan jätettäväksi ajoneuvoon. Tällöin siihen voidaan vaihtaa vapaaehtoiskäytön asetukset (ei ajon aikaisia puhalluksia). Alkolukko voidaan myös poistattaa ajoneuvosta, mutta poistamisen jälkeen ajoneuvo on muistettava muutoskatsastaa.

Linkki valmistajan sivuille